Rondreis door het Bernina gebied

Deze week trekken wij al lopend en klimmend door het Bernina massief en rond de meest oostelijk gelegen 4000er van de Alpen namelijk de Piz Bernina (4049m). In dit gebied liggen enkele van de grootste gletsjers van de centrale Alpen en dit biedt prachtige uitzichten.

Het gebied is vaak wat minder druk bezocht dan bijvoorbeeld Zermatt of Chamonix en geeft je het gevoel van alleen zijn in de bergen.

Wanneer je een C1 cursus hebt gevolgd of gelijke ervaring hebt dan zou deze reis zeker iets voor je zijn. We trekken over gletsjers en beklimmen via blokkengraten verschillende toppen. Ons hoog(s)te punt van de week bereiken wij met de Piz Palu (3905m) die wij op de laatste dag proberen te beklimmen.

Dagindeling

Dag 1:

We ontmoeten elkaar bij de Covatschbahn in Surlej (nabij St. Moritz) en gaan met de lift omhoog. Vanaf hier lopen we in circa 2,5 uur naar de Coazhütte (2610m) waarbij we een prachtig uitzicht hebben op de Piz Bernina (4049m)

Dag 2:

Vandaag beklimmen wij de gletsjer en graad de Il Chapüchin (3387m). Het is een mooie rustige top die vanaf boven een goed beeld geeft van de immense grootte van dit gebied.

Dag 3:

Vandaag lopen wij naar de Tschierva hut (2573m). We kunnen een beetje bijkomen en van de prachtige omgeving genieten. We verkorten de route over de rivier met behulp van een touwbrug waarbij samenwerking erg belangrijk is.

Dag 4:

We beklimmen de Piz Tschierva (3546m) en over de rotsgraat gaan we naar de top. Vanaf hier zien we waarschijnlijk ervaren klimmers die de beroemde Biancograat beklimmen. Hierna dalen we af naar de Boval hut (2495m) waar wij de nacht doorbrengen.

Dag 5:

Vandaag lopen wij over de gletscher naar de Diavolezza hut (2973m). Onze twee mogelijkheden zijn oefeningen op de gletsjer zoals stijgijzer technieken, zekeringen plaatsen of een keuze uit het terras en de Munt Pers (3206m).

Dag 6:

Vroeg opstaan is vandaag nodig om ons hoogste punt te bereiken, de Piz Palü (3905m), dit doen we via een indrukwekkende graat. Hierna dalen wij af naar het dal met behulp van de lift en met de trein en bus komen wij terug bij ons beginpunt.

Specificaties van de reis

Aantal dagen: 6

Minimum deelnemers: 3 personen (bij een ander aantal neem contact op)

Periode: juli t/m september

Kosten p.p.: €880,-

Het hotel/onderkomen wordt in overleg voor jullie geregeld.

Inclusief:

  • 6 dagen UIAGM Berggids
  • Reiskosten/overnachtingen gids

Exclusief:

  • Overnachtingen (4) ca 60,- CHF per nacht op basis van halfpension
  • Overnachting Berghotel Diavolezza (1) ca 80,- CHF
  • Bergsportverzekering
  • Lunch & consumpties
  • Lift pas (ca €50,-)
  • Lokaal vervoer
  • Eigen klimuitrusting

Contactformulier

Vul hieronder je gegevens in en je wensen en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug!