Wandelen met sportieve senioren

Deze week wandelen wij door de omgeving van Lana in Südtirol en gaan we genieten van de natuur en lokale cultuur. We verblijven in een plaatselijk hotel en iedere dag maken we een wandeltocht die zo is uitgestippeld dat we niet alleen maar omhooglopen maar juist ontspannen kunnen wandelen en genieten van de mooie uitzichten.

Het landschap rond Lana kenmerkt zich door de vele appelbomen die hier staan en oude wijngaarden. Dit geeft ons ook de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een oud wijnhuis en meer te weten te komen hoe men hier wijn produceert. We sluiten dit bezoek af door zelf ook wat lokale wijnen te proeven in combinatie met een Italiaans hapje.

Wandelt u graag? Houdt u van cultuur en vindt u een beetje luxe ook prettig zodat u uitgerust thuiskomt na een actieve vakantie? Dan is dit de ideale reis voor u.

Dagindeling

Dag 1:

We lopen vanuit Lana door de appelboomgaarden en weilanden in de richting van het dorp Völlaner. Hier bezoeken we de kerk van St. Hippolyt (in 1286 gebouwd) waarvandaan, met goed zicht, je wel 20 dorpen en 40 burchten kunt zien.

Dag 2:

We rijden een klein stukje naar de Weissbrunnsee waar vandaan we met de lift omhoog gaan naar Refugio Canziani al Lago Verde (2580m). Hiervandaan lopen we naar de top van Gleck Collecchio (2957m) waar we een prachtig uitzicht hebben. Bij de afdaling lopen we voorbij heldere bergmeren en komen we uiteindelijk weer bij Refugio Canziani terug.

Dag 3:

We starten in Castelfondo. Hiervandaan lopen we de natuur in en komen we de typische appelboomgaarden van de regio tegen. Onderweg komen we langs een authentiek klein restaurantje waar we even kunnen rusten en wat eten en drinken. Eind van de dag lopen we vanaf Lana naar het wijnhuis Zollweghof dat biologisch-dynamisch word beheerd sinds 1990.

Dag 4:

We lopen vandaag door het Ultental, tussen St. Pankraz en St. Walburg. We komen langs de St. Helena kerk uit het jaar 1400 waar, als we willen, even binnen kunnen kijken. Ook komen we vandaag langs typische “Almen” uit deze regio wat een gevoel kan geven dat je zo een ansichtkaart binnen loopt.

Dag 5:

Vandaag staat in het teken van adembenemende vergezichten over een prachtig landschap. Dat komt omdat wij in Saltausertal gaan wandelen. Deze dag is iets langer dan de andere dagen maar dat is het meer dan waard.

Dag 6:

We begeven ons op het plateau van Hafling, dit is ook de plek waar de gelijknamige paarden vandaan komen. Deze blondines zullen wij hier zeker tegenkomen als we tussen de weilanden, velden en bossen door wandelen.

Specificaties van de reis

Aantal dagen: 6

Minimumaantal deelnemers: 4

Periode: mei t/m oktober

Kosten p.p.: 710,-

Inclusief:

  • 6 dagen UIAGM Berggids
  • Reiskosten/overnachtingen gids

Exclusief:

  • Overnachtingen hotel (ca €120,- euro op basis van halfpension)
  • Bergsportverzekering (NKBV + korting op hutten)
  • Lunch & consumpties
  • Lokaal vervoer

Contactformulier

Vul hieronder je gegevens in en je wensen en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug!