Met vrienden de bergen in

Deze trip staat in het teken van samen met je vrienden en/of vriendinnen een unieke wandeltocht te maken op een indrukwekkende hoogte tussen de grootste gletsjer van Oostenrijk. De reis wordt zo georganiseerd dat klimervaring niet nodig is. Het is dus toegankelijk voor iedereen met een goede basisconditie.

Wat kunnen jullie verwachten?

We bevinden ons midden in het Nationaalpark Hohe Tauern en gaan verschillende toppen bewandelen. Onze thuisbasis is de Oberwalderhütte (2973m), een bekende hut onder de bergsporters, met uitzicht op de Grossglockner (3798m), de hoogste berg van Oostenrijk. Het is een ideale plek om bijvoorbeeld vanuit hier, met touwen aan elkaar, over de gigantische gletsjer te wandelen. Jullie zullen zien hoe deze gletsjer vroeger langzaam voortbewoog richting het dal en zo het landschap heeft gevormd. Tegelijk zien jullie wat de impact is van klimaatverandering en hoe dit “eeuwige ijs” steeds verder aan het verdwijnen is.

Kortom, zijn jullie een vrienden- en/of vriendinnengroep die een keer wat anders willen doen dan de zoveelste stedentrip? Willen jullie nieuwe ervaringen opdoen en zien hoe mooi de natuur binnen Europa is? Dan is dit iets voor jullie!

Dag indeling voorbeeldreis:

Dag 1:

We ontmoeten elkaar aan het eind van de middag in het Glocknerhaus. Hier hebben we de tijd om elkaar te leren kennen, het materiaal te controleren, de planning van de komende dagen door te nemen en gezellig gezamenlijk te eten.

Dag 2:

We rijden een klein stukje omhoog naar de parkeerplaats, vanuit hier lopen we in zo’n 2,5 uur naar de hut toe. Na de lunch maken we een kleine tocht en starten we met enkele oefeningen voor komende dagen.

Dag 3:

Vandaag beklimmen we de Hohe Riffl (3283m), deze top ligt aan het eind van een machtige gletsjer. Vanaf de top hebben we een prachtig uitzicht.

Dag 4:

We vertrekken naar de Mittlere Bärenkopf (3358m) gevolgd door de Keilscharte (3187m), Schwarzköpfl (3124m) und der Gruberscharte (3104m). Hierna keren we terug naar de hut waar wij een laatste avond zullen slapen.

Dag 5:

Afhankelijk van het weer en jullie wensen is het mogelijk een zonsopkomst boven op de top van de Vordere Bärenkopf (3249m) te beleven. Hierna zullen wij op de hut ontbijten en dalen we af naar het dal waar wij naar de Taurenspa in Kaprun gaan voor een welverdiend moment van ontspanning.

Specificaties van de reis:

Aantal dagen: 5

Minimum deelnemers: 4

Periode: eind juni t/m september

Kosten p.p.: €700,- op basis van 4 personen.

Inclusief:

  • 6 dagen UIAGM Berggids
  • Reiskosten/overnachtingen gids

Exclusief:

  • Overnachtingen (ca 60,- euro per nacht op basis van halfpension)
  • Bergsportverzekering
  • Lunch & consumpties
  • Lokaal vervoer
  • Materiaal (huur locaties bekend)

Contactformulier

Vul hieronder je gegevens in en je wensen en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug!