Gezinsreis Arco herfstvakantie

Deze week gaan wij vanuit het outdoor walhalla Arco verschillende via ferrata’s (ijzeren kabels in de wanden) beklimmen en genieten van het Italiaanse alpen leven. Het is een actieve vakantie waar jullie leren hoe je veilig over de rotsen klimt.

Ook zullen wij het klimmen oefenen en gezekerd met touw beklimmen wij verschillende routes.

Het dorpje bestaat uit heel veel klimwinkels, ijstenten en leuke restaurantjes. Vanaf de camping lopen wij zo Arco binnen waardoor er s ‘avonds niet meer met de auto gereden hoeft te worden om een wel verdient ijsje te halen.

Zijn jullie een gezin wat wel een uitdaging aandurft? Hebben jullie geen of weinig klimervaring maar willen jullie wel eens op een veilige manier aan de rotswand hangen? Dan is deze reis iets voor jullie.

Dagindeling:

Dag 1:

Vandaag starten we met de uitleg van het klimmen, hoe stijg je nu eigenlijk op de rots? En hoe kan je je eigenlijk het beste vasthouden? Cruciaal, want hierna beginnen we direct met het beklimmen van de via ferrata die boven onze camping ligt.

Dag 2:

We rijden een klein stukje naar een klimtuin waar jullie uitleg krijgen over hoe je moet zekeren. Een belangrijk onderdeel aangezien jullie elkaar deze week zullen zekeren. Hierna starten wij met het klimmen van verschillende routes.

Dag 3:

Vandaag rijden we naar een kloof waardoor onze via ferrata loopt. We volgen deze kloof en komen uiteindelijk boven uit bij een burcht die wij dan ook kunnen bezoeken.

Aan het eind kunnen we een klein stukje doorrijden met de auto naar Lago di Cavédine voor een frisse duik.

Dag 4:

Vandaag bezoeken we een nieuw klimgebied waar wij onze vaardigheden zoals klimbewegingen, route lezen en keuzes maken op de rots, verder kunnen uitbreiden.

Verder vertel ik jullie meer over de materialen die we gebruiken en hoe je risico’s inschat in de bergen.

Dag 5:

Vandaag is de keuze aan jullie, we kunnen nog een keer jullie favoriete via ferrata van afgelopen week beklimmen óf we gaan nog één keer op pad naar een nieuw klimgebied.

Er is uiteraard ook een 6-daags programma mogelijk.

Specificaties van de reis:

Aantal dagen: 5

Aantal deelnemers: 3 tot 6 personen (bij een afwijkend aantal neem contact op)

Periode: oktober

Kosten p.p.: €395,- op basis van 4 personen.

Inclusief:

  • 5 dagen UIAGM Berggids
  • Reiskosten/overnachtingen gids

Exclusief:

  • Overnachtingen op de camping (ca €56,- per nacht op basis van 4 personen)
  • Bergsportverzekering (NKBV + korting op hutten)
  • Lunch, diner en consumpties
  • Lokaal vervoer
  • Materiaal (huurlocaties zijn bekend)

Contactformulier

Vul hieronder je gegevens in en je wensen en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug!