Gevorderde Cursus Alpinisme (C2)

Wel de kennis maar (nog) niet de ervaring, dit is de volgende stap in het zelfstandig leren bergbeklimmen.

Tijdens deze cursus wordt veel meer gevraagd van je eigen kennis en is een pittige opvolger van de basis cursus of de opfriscursus. De steile bergen aan het einde van het Zillertal met wilde gletschers geeft je het gevoel van de West-alpen. Niet alleen de omgeving maar ook de eenzaamheid en de afstanden van de berg naar de hut zijn veel langer tot wel 1200hm per dag.
Daarom is deze cursus ook uitstekend geschikt voor diegenen die zich willen voorbereiden op de specialistische cursus (C3 cursus).

– Drie Verschillende hutten.
– lichte bepakking bij top beklimmingen.
– Veel verschillende soorten terrein; sneeuw, ijs en rots.
– Je slaapt op een kamer niet op lager
– Maximaal 4 personen per gids

Dag 1
Vanuit het plaatsje Grinzling nemen we een Taxi om 9:30, hierdoor wordt onze aanloop niet 4 uur maar 2 uur naar de greizer-huette. Rond deze hut is een sportklim-gebied waar we kunnen oefenen met het klimmen op door onszelf geplaatste zekeringen en het correct en veilig bouwen van standplaatsen.

Dag 2
Op de 280m lange rotsgraat van de Gigalizturm kunnen we goed oefenen met het leggen van eigen protectie en het gaan aanlopende zekering. We hebben veel tijd om verschillende technieken uit te proberen.

Dag 3
Eerste dag op de gletscher. Vandaag maken we de doorsteek van Greizer heutte naar Schwarzensteinhütte, deze tocht duurt 4 uur er is volop tijd om weer te oefenen met het lopen op stijgijzers en het oriënteren op de gletscher. De Schwarzensteinhütte biedt een schitterend uitzicht.
Als we bij de hut zijn hebben we een korte lunch en gaan we erna nog naar buiten om touw technieken te oefen zo als zekeren in de sneeuw.

Dag 4
Beklimming van de Grosser Löffer 3378m. Vandaag maken we onze tweede gletscher-toer. We zullen onze ervaring en kennis van de beginners-cursus opfrissen. Na het bereiken van de top zullen we teruggaan naar de Schwarzensteinhütte, die op 2922m gelegen is.

Dag 5
Vanuit onze hooggelegen hut kunnen we relatief snel op de gletsjer van de Schwarzenstein deze berg heeft een pittige westgraat die op het programma staat beklimmen. Na het behalen van de top zullen we de rest van de dag oefeningen doen om uit een echte gletsjer spleet te klimmen. We slapen wederom op de Schwarzensteinhütte.

Dag 6
Het beklimmen van de Grosse Mörchner is niet lastig maar hier ligt de uitdaging van route zoeken naar de top.Deze dag ligt de nadruk op oriëntatie in de bergen. ook verplaatsen we vandaag naar de Berlinerhütte deze grote hut heeft een heel eigen karakter.

Dag 7
Dit is onze laatste dag al weer. Deze dag sluiten we af met de Zsigmondyspitze (topo). Deze berg wordt ook wel de Matterhorn van de Zillertaleralpen genoemd. Voor deze beklimming moeten we vroeg ons bed uit en hebben we onze hoofdlampjes nodig. We zullen nog eens onze rotsklimvaardigheden moeten laten zien. Na de beklimming zullen we door het Gunggl dal terug lopen naar Ginzling.

Welke ervaring voor de gevorderde-cursus alpinisme
Deze ervaring moet je mee bergen voor de gevorderde cursus.
– In de klimhal kunnen voorklimmen tot 5a
– Alpine Basis cursus goede doorlopen
– Geen Hoogtevrees
– 6 uur kunnen wandelen en klimmen met rugzak


Datums:

06-07-2024 t/m 12-07-2024Aantal dagen: 7

Aantal deelnemers: 4 personen per gids

Periode: juli

Kosten p.p.: €1620,-

Inclusief:

  • 7 dagen UIAGM Berggids
  • Reiskosten/overnachtingen gids
  • 6 nachten hut
  • Klimgordel, stijgijzers, helm en pickel

Exclusief:

  • Reiskosten
  • Lunch & consumpties
  • Bergsportverzekering