Beginnerscursus Alpinisme

In deze cursus leer je de basisvaardigheden om veilig op pad te zijn in het alpiene terrein. Middels specifieke oefeningen leren jullie je vaardigheden te verbeteren in het lopen op stijgijzers, het overwinnen van blokkenterrein, en het lopen op sneeuw en ijs.

De toeren zijn kort maar zeer afwisselend, waardoor er erg veel tijd over is voor informatie en zelf oefenen.
De Stubaier Alpen liggen tussen de Brenner en de Ötztaler Alpen in Tirol (Oostenrijk). Dit gebied leent zich uitermate goed als cursusterrein. Daarnaast is het een zeer rustige omgeving. Tijdens onze toerenweek zullen we op twee verschillende hutten overnachten in twee verschillende landen.
De eerste twee nachten slapen we op de Sulzenauhütte de andere nachten in de Mühllerhütte, deze laatste hut ligt aan een gigantisch gletscher-plateau. In totaal bestaat de Alpiene basiscursus uit 6 cursusdagen.

– Nederlandse Berggids
– Theorie en veel praktijk
– Geleerde direct in praktijk brengen doordat de hut naast de gletscher ligt.
– Je slaapt op een kamer niet op lager
– Welkomst-aperitief


Dagindeling

Dag 1
Vandaag vertrekken we met de lift naar het middenstation van de Stubaier gletsjer. Vandaar lopen we via Grosser Trögler (2900m) naar de Sulzenauhütte. Doordat we op bijna 3000 meter hoogte komen, zijn we goed op weg met de acclimatisatie. We oefenen vandaag de looptechnieken in rots, puin en sneeuw. Verder oefenen we het kaartlezen en acclimatiseren we.

Dag 2
Vandaag beklimmen we de Gamsspitzl en oefenen we onderweg het gaan in steile sneeuw en remmen in de sneeuw. Bij de hut oefenen we met touwtechnieken zoals abseilen en droog oefenen bergreddingstechnieken.

Dag 3
Deze dag staat in het teken van de hutwissel. We gaan we via de Wilde Freiger naar de Mühllerhütte, deze ligt op 3145m. Vanaf deze hut heb je het prachtigste uitzicht over de hele Dolemieten, van Drei Zehnen tot en met de Marmolada. Het is een mooie lange tocht over een berggraat en gletsjers, jullie leiden zelf de tocht.

Dag 4
Mocht het door weersomstandigheden of andere reden op dag 3 niet mogelijk zijn de Wilde Freiger te beklimmen, dan proberen we dat vandaag. Verder oefenen we vandaag de stijgijzertechnieken en spletenredding rondom de hut.

Dag 5
In de bergtoer die we vandaag maken kunnen we alles toepassen wat we deze week geleerd hebben. We beklimmen de Sonklarspitze (3467m.) en Hohes Eis (3392m.). Bij goed weer hebben we uitzicht tot aan het Gardameer.

Dag 6
Op onze laatste dag zullen we over de zuidoost-graat van de Wilde Paff naar het bergstation van de Schauffeljoch gondel lopen. Met de gondel dalen we af naar de parkeerplaats.

Specificaties van de reis

Datums:

16-06-2024 t/m 21-06-2024

06-07-2024 t/m 11-07-2024

29-07-2024 t/m 03-08-2024

19-08-2024 t/m 24-08-2024


Aantal dagen: 6

Aantal deelnemers: 4 personen (minimaal) 6 personen (maximaal)

Periode: juni t/m september

Kosten p.p.: €1220,-

Inclusief:

  • 6 dagen UIAGM Berggids
  • Reiskosten/overnachtingen gids
  • 5 nachten hotel
  • Gordel, stijgerijzer en helm

Exclusief:

  • Liftpas (ca. €35,-)
  • Lunch & consumpties
  • Bergsportverzekering


Contactformulier

Vul hieronder je gegevens in en je wensen en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug!