Beginnerscursus Alpiene rotsklimmen

In deze cursus leer je de basisvaardigheden voor het klimmen van alpiene rots routes. Deze bestaan uit onder meer het omgaan met mobiele zekeringen als friends en nuts, het bouwen van standplaatsen en - heel belangrijk - de organisatie van de planning, klim en afdaling.

Als je aan alpiene rotsklimmen denkt kom je al snel uit bij de Dolomieten. Dit UNESCO-werelderfgoed gebied is de bakermat van het rotsklimmen.

Deze week verblijven we op een rustige camping in de omgeving van de Falzaregopas en kunnen we naast het klimmen uiteraard ook genieten van de Italiaanse cultuur met zijn traditie van goed eten, lekker ijs en mooie wijnen.

Wanneer je outdoor voorklimervaring hebt en klaar bent voor een volgende stap in je klimcarrière, dan is deze cursus iets voor jou!

Dagindeling

Dag 1:

We beginnen deze dag met het bespreken van de verschillende standplaatsen die er zijn en de materialen voor de zekeringen. Je leert hoe je de juiste zekering legt en ook je eigen standplaats bouwt. Vervolgens eindigen we deze dag met het klimmen van een eerste route.

Dag 2:

Vandaag staat in het teken van het klimmen van een multipitch route waarbij er veel tussenzekeringen zelf gelegd moeten worden. Dit is een ideale route om alles wat je de dag hiervoor hebt geleerd direct toe te passen en te oefenen in de praktijk.

Dag 3:

Vandaag gaan we weer vroeg op pad om een nieuwe route te klimmen. We bespreken en oefenen reddingtechnieken en ook komt het standplaats bouwen nog eens aan de beurt.

Dag 4:

We klimmen de hele dag en zorgen dat we optimaal oefenen om onze touwtechnieken efficiënt in te zetten en de juiste keuzes te maken bij het beklimmen van de route.

Dag 5:

Op onze laatste dag geven we nog een keertje vol gas en klimmen we een lange of enkele kortere routes in de omgeving.

Specificaties van de reis

Aantal dagen: 5

Minimumaantal deelnemers: 3

Periode: juli t/m oktober

Kosten p.p.: €670,-

Inclusief:

  • 5 dagen UIAGM Berggids
  • Reiskosten/overnachtingen gids
  • Mobiele zekeringen

Exclusief:

  • Overnachtingen op camping of naar wens een hotel (circa €30,- of €60,- per nacht)
  • Bergsportverzekering
  • Lunch & consumpties
  • Lokaal vervoer
  • Eigen klimuitrusting

Geïnteresseerd? Vul het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Contactformulier

Vul hieronder je gegevens in en je wensen en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug!