Freeride Zillertal

Deze week combineer je het offpiste skiën binnen skigebieden (met lift) en het skitoeren, met als hoogtepunt gedurende de week natuurlijk het freeride!

We gaan naar verschillende skigebieden van waaruit we diverse toppen beklimmen en vervolgens vanaf skiën. De keuzes hiervoor maken wij samen, kijkend naar het weer, de sneeuw en het lawinegevaar. Zo maken wij samen de reis waardoor we het beste uit de week kunnen halen.

Buiten de fenomenale toppen en afdalingen, staat het Zillertal ook bekend om haar schoonheid. Zo hebben we tijdens onze dagen vrijwel constant uitzicht op de Alpenhoofdkam - het grootste Nationale park van Europa - en zijn we ver verwijderd van de mensenmassa’s op de pistes.

Wanneer jullie de zwarte pistes ontgroeid zijn en op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging in de sneeuw, dan is een weekje in het Zillertal echt iets voor jullie!

Dagindeling

Dag 1:

Deze ochtend ontmoeten wij elkaar in Königsleiten en gaan we na het controleren van de uitrusting met de lift omhoog op weg naar de poedersneeuw. Door de vele afdalingen van vandaag (en ook wat tips en tricks voor offpiste skiën) hebben we het gevoel meteen weer te pakken, en is de toon voor de week gezet.

Dag 2:

We nemen vandaag nog een keer de lift omhoog in Königsleiten maar gaan meteen naar een ander deel van dit gebied. Hierbij dalen we onder meer aan de achterkant van het skigebied af. Ook filmen we vandaag van iedereen een afdaling en bespreken deze in de avond.

Dag 3:

Vandaag gaan we weer een skigebied in voor het freeriden. Afhankelijk van de condities en wensen word er een keuze gemaakt uit bijvoorbeeld: Gerlos/Zell am Ziller of Hochfügen.

Dag 4:

Ook vandaag gaan we vroeg op pad. Dit keer nemen we Hoch Fügen onder de loep en kiezen de beste freeride afdalingen uit.

Dag 5:

We gaan omhoog naar de Hintertuxer Gletsjer (3268m) een van de vijf gletsjers van Oostenrijk en door zijn hoogte extreem sneeuwzeker. Meer dan genoeg ruimte voor ons om verse sporen te zetten.

Dag 6:

Na vijf intense dagen hebben we nog één dag om te knallen. Gaan we nog een nieuw gebied ontdekken? Of gaan we nog een keer naar jullie favoriete afdaling van de week? De keuze is aan jullie!

Specificaties van de reis

Aantal dagen: 6

Minimum deelnemers: 4

Periode: half januari t/m maart

Kosten p.p.: 715,- (op basis van 4 personen)

Het hotel/onderkomen wordt in overleg met jullie geregeld.

Inclusief:

  • 6 dagen UIAGM Berggids
  • Reiskosten/overnachtingen gids
  • Liftkosten gids

Exclusief:

  • Overnachtingen (ca €80,- per nacht op basis van halfpension)
  • Bergsportverzekering
  • Lunch & consumpties
  • Lift pas (ca €52,- per dag)
  • Lokaal vervoer

Contactformulier

Vul hieronder je gegevens in en je wensen en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug!