Freeride & Ski-toeren Madesimo

Madesimo ligt bijna boven aan de Splügenpas net aan de Italiaanse zijde. Het is een prachtige plaats met als groot voordeel dat het er vaak een stuk rustiger is dan in andere delen van de Alpen.

Het gebied leent zich perfect voor skitoeren met ondersteuning van de lift, indien we hier gebruik van willen maken. We kunnen offpiste sporen trekken over uitgestrekte sneeuwvelden of door grote couloirs. Deze reis onderscheidt zich verder niet alleen op sportief gebied, maar ook op culinair gebied. De Italiaanse keuken is alom vertegenwoordigd in deze regio en er is genoeg keuze uit heerlijke restaurants.

Kortom, hebben jullie offpiste-en toerski ervaring en willen jullie dit uitbreiden onder het genot van de Italiaanse eetcultuur? Dan is deze reis absoluut iets voor jullie!

Dagindeling

Dag 1:

Op deze ochtend ontmoeten wij elkaar bij de lift in Madesimo waar we na het checken van de materialen omhooggaan. We beginnen direct met genieten in de bergen door freeride en hike-en-rides, met ondersteuning van de lift.

Dag 2:

Vandaag gaan we op skitoer richting Surettajoch (2849m), nadat wij de auto hebben geparkeerd bij Alpi di Suretta lopen we omhoog de natuur in. Achter ons is het stuwmeer dat wij al snel uit het oog verliezen als we tussen de bergtoppen door laveren.

Dag 3:

Vandaag vertrekken wij vanaf Monte Spluga boven op de Splügen pas voor de beklimming van de Pizzo Ferere (3103m). We komen langs prachtige hangen en halverwege de route staat een bivakhut, de perfecte locatie voor een lokale lunch.

Dag 4:

Vandaag nemen wij de lift omhoog in het skigebied om richting Pizzo Stella (3163m) te vertrekken. Omdat wij een groot deel van de hoogtemeters met de lift kunnen overbruggen blijven er 800 hoogtemeters voor ons over om te voet af te leggen.

Dag 5:

Vandaag staat in het teken van freeride in het ski gebied van Madesimo waarbij de nadruk ligt op runs met behulp van de lift. Heerlijk genieten en al poeder-skiënd de benen bij laten komen van de afgelopen dagen.

Specificaties van de reis

Aantal dagen: 5

Periode: maart & april

Kosten p.p.: €620,- (op basis van 4 personen)

Het hotel/onderkomen word uiteraard in overleg met u voor u geregeld.

Inclusief:

  • 5 dagen UIAGM Berggids
  • Reiskosten/overnachtingen gids

Exclusief:

  • Overnachtingen (ca €60,- per nacht op basis van halfpension)
  • Bergsportverzekering
  • Lunch & consumpties
  • Lift pas (ca €60,-)
  • Lokaal vervoer

Contactformulier

Vul hieronder je gegevens in en je wensen en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug!