Freeride & Ski-toeren Innsbruck

Freeride en skitoeren in Innsbruck en omgeving is een fantastisch idee. De locatie(s) zijn relatief makkelijk te bereiken en er is een ongelooflijk aanbod van verschillende skigebieden o.a. het Axamer Lizum (oud olympisch skigebied van Innsbruck).

Dit betekent dat we iedere dag een ander gebied kunnen uitkiezen gebaseerd op jullie voorkeuren en wensen. We combineren het freeride binnen een skigebied met het skitoeren waardoor we veel bijzondere afdalingen maken, welke vaak alleen bekend zijn bij de locals en weg van de pistes en mensenmassa’s.

Door de vele mogelijkheden rondom Innsbruck is er van vlak tot steil, en van makkelijk tot erg moeilijk, voor elk wat wils.

Dagindeling

Dag 1:

In de ochtend ontmoeten wij elkaar bij de lift van het Kühtai skigebied, dit gebied ligt voor Oostenrijkse begrippen erg hoog en heeft daardoor vaak goede poedersneeuw.

Dag 2:

Trefpunt Axamer Lizum, dit gebied geeft met behulp van toerski’s enkele zeer indrukwekkende afdalingen. Maar ook freeride technisch zijn hier enkele (top) afdalingen te vinden en wordt dit vaak als een “Schneeloch” gezien.

Dag 3:

Vandaag zoeken we het hogerop en spreken we af bij de 3S gondel van de Stubaier Gletsjer. Dit gebied wordt ook wel het “Koninkrijk van de sneeuw” genoemd en je vindt er vaak goede condities omdat de sneeuw door de gletsjers en hoge ligging goed gekoeld blijft.

Dag 4:

Vandaag verzamelen we bij Schlick 2000 want ook hier is het goed toeven buiten de gewone pistes. Met uitzicht op de achterkant van Axamer Lizum zullen wij door de verse sneeuw zweven op onze ski’s.

Dag 5:

Vandaag kiezen we het gebied met de beste omstandigheden dat bij onze wensen past en halen we het maximale uit onze dag! Zo kunnen we gaan voor lange afdalingen en met behulp van onze toerski’s nog één keer tussen die hoge bergtoppen door lopen.

Specificaties van de reis

Aantal dagen: 5

Minimum deelnemers: 4

Periode: januari tot eind maart

Kosten p.p.: 535,- (op basis van 4 personen)

Het hotel/onderkomen wordt in overleg met jullie geregeld.

Inclusief:

  • 5 dagen UIAGM Berggids
  • Reiskosten/overnachtingen gids

Exclusief:

  • Overnachtingen (ca.€80,- per nacht op basis van halfpension)
  • Bergsportverzekering
  • Lunch & consumpties
  • Lift pas voor 5 dagen (ca €52,- per dag)
  • Lokaal vervoer

Contactformulier

Vul hieronder je gegevens in en je wensen en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug!