Winterwandelen

Deze week staat in het teken van het avontuurlijk wandelen in samenhang met wellness en lekker eten. Het Val Müstair is een idyllisch dal op de grens van Zwitserland en Italië, vlakbij het nationaalpark, en is de plek waar wij gaan wandelen.

We starten iedere dag met een uitgebreid ontbijt in het hotel en gaan vervolgens naar het startpunt van onze dagtocht. We binden de sneeuwschoenen (een soort tennisrackets) onder onze voeten en wandelen iedere dag een andere route door dit prachtige dal, waarbij wij ook naar enkele toppen kunnen wandelen. Na een actieve middag in de bergen komen wij terug in het hotel en is er tijd om te relaxen en te genieten van de wellness voorzieningen in het hotel. Vervolgens sluiten we dag af met een drankje en heerlijk diner.

Wandelen jullie graag in de zomer en willen jullie de schoonheid van de bergen ook wel eens in de winter ontdekken? Genieten jullie van een actieve vakantie in samenhang met lekker eten en wellness, zodat jullie uitgerust terugkomen?

Dan is deze reis iets voor jullie!

Dagindeling

Dag 1:

We treffen elkaar eind van de middag om 15:00 uur in hotel Central in Valchava. Hier wordt kort het materiaal doorgesproken, daarna kan iedereen de kamers betrekken en heeft nog genoeg tijd voor zichzelf. Voor het avondeten treffen wij elkaar en bespreken kort de planning van de week voordat wij aan het voortreffelijke avondeten mogen aanschuiven.

Dag 2:

We starten met een redelijk vlakke wandeling in de richting van Lü (Lux), dit authentieke dorpje waarvan de naam “licht” betekent is in 1878 samen gegaan met het lager gelegen Lüsai. Gedurende deze wandeling komen we voorbij de Alp Champatsch, de perfecte lunchplek voor ons die dag.

Dag 3:

Vandaag gaan we omhoog vanuit Lü in de richting van de Muntet (2762m) of de Piz Terza (2908m), die keuze maken we in overleg. Voor beide routes geldt een overweldigend uitzicht op alle andere toppen inclusief het Ortler bergmassief.

Dag 4:

Na een klein stukje de pas op te zijn gereden, vertrekken we door een rustig landschap in de richting van Munt Buffelora (2630m). Deze berg is de grens van het nationaal park en biedt een uitzonderlijk uitzicht. Hier kunnen we genieten van de “bergse stiltes” en de mooie natuur die de Alpen te bieden heeft.

Dag 5:

Vandaag hebben we een mooie wandeling aan de andere kant van het dal op het programma staan. Wederom zijn de uitzichten adembenemend met als hoogste punt een alm op 2046m. Wanneer we op tijd terug zijn in het hotel, kan het UNESCO-erfgoed klooster van St. Johan nog bezocht worden.

Specificaties van de reis

Reisdata:


Aankomst: 31-01-2021 Vertrek: 04-02-2021Aantal dagen: 4

Minimumaantal deelnemers: 4 (vanaf 4 deelnemers gaat het door)

Periode: Januari t/m mei

Kosten p.p.: 630,- op basis van 4 personen.

Het hotel/onderkomen word uiteraard in overleg met u voor u geregeld.

Inclusief:

  • 4 dagen UIAGM Berggids
  • Reiskosten/overnachtingen gids

Exclusief:

  • Overnachtingen (ca. €135,- euro per nacht op basis van halfpension)
  • Lunch & consumpties
  • Bergsportverzekering
  • Lokaal vervoer
  • Materiaal (huur locatie bekend)

Contactformulier

Vul hieronder je gegevens in en je wensen en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug!