Met vrienden de sneeuw in

Deze trip staat in het teken van samen met je vrienden en/of vriendinnen freeriden in de verse sneeuw buiten de pistes. We combineren sportieve uitdagingen met plezier en het leren van nieuwe offpiste technieken.

We verblijven rondom Innsbruck, een ideale bergstad waar veel verschillende skigebieden zijn. Op basis van jullie ervaring, wensen en sneeuwcondities kiezen we iedere dag opnieuw wat de beste afdalingen zijn voor ons. We komen op unieke plekken, ver weg van de mensenmassa’s en waar normaal gesproken alleen locals komen. Het blijft uiteraard wel een vakantie en daarom zorgen we ervoor dat we iedere dag lekker lunchen en aan het eind van de dag tijd hebben voor een welverdiend biertje en schnaps.

Kortom, zijn jullie een vrienden- en/of vriendinnengroep die van wintersport houden en een keer iets anders willen dan een standaard week skiën op de pistes tussen de rest van Nederland? Dan is dit iets voor jullie!

Dagindeling

We ontmoeten elkaar bij de lift van het Kühtai skigebied, dit gebied ligt voor Oostenrijkse begrippen erg hoog en heeft daarom vaak goede poedersneeuw.

Dag 2:

Trefpunt Axamer Lizum, dit gebied geeft met behulp van toerski’s enkele zeer indrukwekkende afdalingen. Maar ook freeride technisch zijn hier enkele “top” afdalingen te vinden en wordt dit vaak als een “Schneeloch” gezien.

Dag 3:

Vandaag zoeken we het hogerop en spreken we af bij de 3S gondel van de Stubaier Gletsjer. Dit gebied wordt ook wel het “Koninkrijk van de sneeuw” genoemd en je vindt er vaak goede condities omdat de sneeuw door de gletsjers en hoge ligging goed gekoeld blijft.

Dag 4:

Vandaag verzamelen we bij Schlick 2000 want ook hier is het goed toeven buiten de gewone pistes. Met uitzicht op de achterkant van Axamer Lizum zullen wij door de verse sneeuw zweven op onze ski’s.

Dag 5:

Vandaag kiezen we het gebied met de beste omstandigheden dat bij onze wensen past en halen we het maximale uit onze dag! Zo kunnen we gaan voor lange afdalingen en met behulp van onze toerski’s nog één keer tussen die hoge bergtoppen door lopen.

Er is uiteraard ook een 6 daags programma mogelijk naar wens.

Specificaties van de reis

Aantal dagen: 5

Minimum deelnemers: 4

Periode: januari tot eind maart

Kosten p.p.: 535,- (op basis van 4 personen)

Het hotel/onderkomen word uiteraard in overleg met u voor u geregeld.

Inclusief:

  • 5 dagen UIAGM Berggids
  • Reiskosten/overnachtingen gids

Exclusief:

  • Overnachtingen (ca 80,- euro per nacht op basis van halfpension)
  • Bergsportverzekering
  • Lunch & consumpties
  • Lift pas (ca €52,- euro per dag)
  • Lokaal vervoer


Contactformulier

Vul hieronder je gegevens in en je wensen en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug!