Gezinsreis Silvretta Heidelberghütte

Deze ski reis is speciaal georganiseerd voor een sportief gezin dat ervaring wil opdoen met het skitoeren. Wij verblijven in de Heidelberger hut, ver weg van de mensenmassa’s in het dal en een perfecte locatie om verschillende toers te maken.

We gaan trainen met de lawine uitrusting, het maken van spitzkehren, routeplanning, materiaalkunde en bespreken het weer in de bergen. Na iedere dag lekker bezig te zijn staat er s ‘avonds weer een goede maaltijd voor ons klaar en kunnen we genieten van de bergen en het schitterende landschap.

Oftewel, willen jullie als gezin een leuke en uitdagende week in de sneeuw doorbrengen, waar je leert hoe je op plekken komt waar geen pistes en mensenmassa’s zijn?

Of hebben jullie wel eens een dag getoerskied maar willen jullie méér? Dan is dit iets voor jullie!

Dagindeling

Dag 1:

We ontmoeten elkaar in Ischgl bij de parkeeplaats van de Heidelbergerhütte. Onze rugzakken met kleding voor op de hut kunnen we hier achterlaten, die wordt voor ons omhoog gebracht. Wij gaan na een materiaal controle omhoog en het Ischgl gebied buiten de pistes verkennen. Aansluitend skiën we naar de hut.

Dag 2:

Vandaag staat in het teken van onze eerste skitoer en de daarbij behorende technieken en materialen. Jullie leren hoe om te gaan met lawine uitrusting en gezamenlijk stippelen we de toer van de volgende dag uit.

Dag 3:

We gaan jullie zelf uitgestippelde toer doen en het focuspunt vandaag ligt op het goed leren oriënteren in de bergen en het aanleggen van sporen.

Dag 4:

Deze dag staat in het teken van freeriden in het skigebied van Ischgl. Zo kunnen de benen een beetje tot rust komen en halen we het maximale uit de poedersneeuw.

Dag 5:

Vandaag maken we weer een mooie skitoer waarbij jullie om de beurten voorop lopen en de coördinatie op jullie nemen. Hierbij komt dan ook een stukje lawinekunde om het bewustzijn van sneeuw en veiligheid in de bergen te versterken.

Dag 6:

In de ochtend wordt ons materiaal naar beneden gebracht, wij gaan nog één keer omhoog voor een laatste top. Na een korte lunch in de hut dalen ook wij af naar het dal.

Er is uiteraard ook een vijfdaags programma mogelijk.

Specificaties van de reis

Aantal dagen: 6

Aantal deelnemers: 4 (bij een ander aantal neem contact op)

Periode: januari tot eind maart

Kosten p.p.: 715,- (op basis van 4 personen)

Inclusief:

  • 6 dagen UIAGM Berggids
  • Reiskosten/overnachtingen gids

Exclusief:

  • Overnachtingen hut (ca €50,- kinderen €44,- per nacht op basis van halfpension)
  • Bergsportverzekering
  • Lunch& consumpties
  • Liftpas voor 2 dagen (ca €52,-)
  • Lokaal vervoer
  • Eigen materiaal

Geïnteresseerd? Vul het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Contactformulier

Vul hieronder je gegevens in en je wensen en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug!