Beginnerscursus Ski-toeren

In deze cursus leren jullie hoe je je buiten de pistes begeeft en welke verschillende technieken bij toerskiën komen kijken.

Ook leer je omgaan met je lawine uitrusting, toerski’s en wat efficiënt is met bijvoorbeeld het pakken van de rugzak. Behalve deze praktische skills leer je ook over onderwerpen als meteorologie, lawinekunde en materiaalkunde en zal er iedere avond een toerenplanning worden gemaakt door jullie zelf.

Je doet ervaring op met het aanleggen van een spoor omhoog om vervolgens de juiste keuze te maken voor een veilige en uitdagende afdaling. Het omhooglopen op plekken waar vrijwel geen andere mensen komen. De stilte en rust op de berg ervaren in combinatie met verse sneeuw, dat is waar skitoeren om draait. Ook zullen we twee nachten in een berghut slapen, een unieke ervaring die deel uitmaakt van het skitoeren!

Heb je ervaring in het offpiste skiën en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, dan is deze cursus iets voor jou!

Dagindeling

Dag 1

Vandaag starten we in het skigebied met offpiste techniektraining en enkele kleine hikes voor een paar goede afdalingen. In de avond plannen jullie met ondersteuning van mij de tour van morgen.

Dag 2

Vandaag gaan we op weg naar de Ronachgeier (2236m) en de Baumgartgeier (2392m). Het is een glooiende berg waarbij er tijd wordt besteed aan de klimtechnieken, het spoor maar ook op de afdaling.

Dag 3

Vandaag staan er weer twee toppen op ons programma namelijk de Torhelm (2452m) en de Seespitze (2307m). Jullie leggen het spoor aan naar deze toppen en samen zoeken we de beste sneeuw op om naar beneden te skiën.

Dag 4

Vandaag lopen we naar de Tristenkopf (2361m) waarvandaan wij afdalen naar de Neue Bamberger hütte (1761m). Hier zullen wij vervolgens twee nachten blijven en de omgeving verkennen.

Dag 5

Na een ontbijt op de Neue Bamberger hütte vertrekken wij richting Schwebenkopf (2354m) met een fantastisch uitzicht. Na de afdaling kijken we of we nog energie hebben voor één extra beklimming.

Dag 6

Onze laatste dag, vanuit de hut vertrekken we in richting Ostlicher Salzachgeier (2466m) van waaruit wij zullen afdalen richting de auto.

Er is uiteraard ook een 5-daags programma mogelijk.

Specificaties van de reis

Aantal dagen: 6

Minimumaantal deelnemers: 4

Periode: 29-01-2024 t/m 02-02-2024

Kosten p.p.: €720,- (op basis van 4 personen)

Inclusief:

  • 6 dagen UIAGM Berggids
  • Reiskosten/overnachtingen gids

Exclusief:

  • Overnachtingen hotel (ca €60,- euro per nacht (3x) op basis van halfpension)
  • Overnachtingen hut (ca €50,- euro per nacht (2x) op basis van halfpension)
  • Bergsportverzekering (NKBV + korting op hutten)
  • Lunch & consumpties
  • Lift pas (1x €52,-)
  • Lokaal vervoer

Contactformulier

Vul hieronder je gegevens in en je wensen en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug!