Beginnerscursus Freeride

Deze cursus wordt georganiseerd voor de skiërs die goed de zwarte piste af komen en nieuwe uitdagingen zoeken.

Je leert offpiste technieken zoals “Hoch- Tief- Entlastung”, twee gevorderde technieken zodat we offpiste beter uit de voeten kunnen. Ook kijken we naar je skihouding en zorgen we dat je aan het eind van de week nog stabieler op de latten staat. Je leert het inschatten van de risico’s in de bergen, de juiste routes kiezen en omgaan met je lawineuitrusting. Daarnaast focussen we ook op de soft skills zoals het plannen van een tocht, weerkunde en lawinekunde. Deze cursus wordt op twee locaties aangeboden, de skigebieden rondom Innsbruck of in het Zillertal. Beide gebieden zijn prachtig en bieden de mogelijkheid de mensenmassa’s achter ons te laten.

Kortom, als je de zwarte piste achter je wilt laten en verantwoord buiten de pistes wilt leren skiën, dan is dit zeker iets voor jou!

Dagindeling

Dag 1:

We ontmoeten elkaar bij de 3S gondel van de Stubaier gletsjer. We starten deze week met een intensieve dag skiën waar we doormiddel van video analyses precies in kaart brengen hoe je jouw skitechniek nog verder kan verbeteren.

Dag 2:

Trefpunt Axamer Lizum, wordt ook wel als een “Schneeloch” gezien met vaak goede sneeuwcondities. Dit is hét gebied van de locals in Innsbruck en biedt toffe afdalingen.

We filmen vandaag nogmaals een afdaling en analyseren die aan het einde van de dag.

Dag 3:

In de ochtend spreken we af bij de lift van het Kühtai skigebied, een prachtig gebied met alle ruimte om onze bochten buiten de pistes te draaien.

Dag 4:

Vandaag verzamelen we bij Schlick 2000 want ook hier is het goed toeven buiten de pistes en zijn er veel mogelijkheden om te freeriden.

Dag 5:

Vandaag staat in het teken van meters maken en heel veel plezier. Het is alweer de laatste dag samen en daarom kiezen we het gebied met de beste condities. We zetten nog één keer de puntjes op de i met betrekking tot de skitechniek en sluiten de week af.

Specificaties van de reis:

Aantal dagen: 5

Minimum deelnemers: 4

Periode: januari t/m maart

Kosten p.p.: €535,- (op basis van 4 personen)

Het hotel/onderkomen wordt in overleg met jullie geregeld.

Inclusief:

  • 5 dagen UIAGM Berggids
  • Reiskosten/overnachtingen gids
  • Liftkosten gids

Exclusief:

  • Overnachtingen (ca €60,- per nacht op basis van halfpension)
  • Bergsportverzekering
  • Lunch & consumpties
  • Lift pas (ca €50,- per dag)
  • Lokaal vervoer

Contactformulier

Vul hieronder je gegevens in en je wensen en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug!